مهندس سیدمحمد حسینی، مدیرکل بنیادمسکن گلستان:
به گزارش روابط عمومی بنیادمسکن انقلاب اسلامی گلستان، عمده فعالیتهای بنیادمسکن در حوزه عمران روستایی در قالب تهیه طرحهای هادی، تهیه طرح ساماندهی کالبدی سکونتگاههای روستایی، طرح ایمن سازی و مکانیابی روستاهای در معرض خطر، اجرای طرحهای هادی، بهسازی بافت با ارزش روستایی، ارائه خدمت فنی و مهندسی به روستاییان و غیره است.
در میان انبوه فعالیتها و پروژههایی که از سوی بنیادمسکن در روستاها اجرا میشود دو خدمت مهم شامل ساخت مسکن و اجرای طرح هادی بیش از سایر خدمات موردتوجه روستانشینان است.
در سفر دولت سیزدهم به استان گلستان یکی از مهمترین مطالبههای مردم در روستاها که بیش از ۷۰ درصد خواستهها و نامههای وارده به این مجموعه را شامل میشد، در خصوص بازنگری و اجرای طرح هادی در روستاهای استان بود.
گلستان ۱۰۵۸ آبادی و نقطه جمعیتی دارد که از این تعداد ۹۳۳ روستای آن دارای بیش از ۲۰ خانوار است. همه این روستاها به همراه حدود ۵۰ روستای کمتر از ۲۰ خانوار نیز دارای طرح هادی مصوب هستند؛ به بیانی دیگر همه روستاهای استان دارای نقشه راهی هستند که مورد استناد همه دستگاههای اجرایی و خدماتی است.
نکته مورد توجه لزوم بازنگری در طرحهای هادی روستایی است؛ با توجه به تغییرات جمعیتی و نیازهای روستا برای توسعه فضاهای کالبدی، موضوع بازنگری از اهمیت زیادی برخوردار است.
افق طرحهای هادی در روستاها ۱۰ ساله است و پس از گذشت افق طرح، با تأمین اعتبار و به کارگیری مشاوران زبده، بازنگریها انجام میشود.
در استان گلستان طی این سالها توانستیم طرح هادی ۴۷۷ روستا را برای بار نخست بازنگری کنیم و امروز هم ۴۰۶ روستا نیازمند انجام بازنگری است.
براساس دستورالعمل ابلاغی سالانه باید ۱۰ درصد روستاهایی که افق طرح در آنها به پایان رسیده است، بازنگری شود. با اینحال از محل اعتبارات سال ۱۴۰۰ برای بازنگری طرح هادی در ۱۵۲ روستای استان اقدام کردیم که فرآیند کارشناسی و تصویب آنها در ماههای آینده انجام خواهد شد.
انجام بازنگری و اجرای طرحهای هادی در روستاها سبب ماندگاری جمعیت و جلوگیری از مهاجرت به شهرها، ساماندهی ساخت و سازها، مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز و غیراصولی و غیره میشود.
© تمامی حقوق مادی و معنوی این پرتال متعلق به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان گلستان می باشد.