مهندس حسینی گفت: شاخص برخورداری مسکن روستایی استان از سند مالکیت حدود ۴۲ درصد است به عبارتی از مجموع ۲۲۸ هزار واحدمسکونی موجود در روستاها تا کنون برای نزدیک به ۱۰۰هزار خانه سند صادر شده است اما ۱۲۸ هزار واحد مسکونی همچنان فاقد سند مالکیت است.
به گزارش روابط عمومی بنیادمسکن انقلاب اسلامی گلستان، مهندس سیدمحمد حسینی در جلسه پایش عملکرد حوزه زمین و سند بنیادمسکن که با حضور کارشناسان شعب استان برگزار شد، با قدردانی از تلاشهای انجام شده برای تحقق برنامههای این بخش اظهارکرد: در سالجاری با استفاده از تجربیات گذشته، افق جدیدی را ترسیم کردیم و باید رو به جلو حرکت کنیم.
مدیرکل بنیادمسکن گلستان با بیان اینکه هدفگذاری ما، بهرهمندی همه واحدهای مسکونی روستایی از سند است، گفت: شاخص برخورداری مسکن روستایی استان از سند مالکیت حدود ۴۲ درصد است به عبارتی از مجموع ۲۲۸ هزار واحدمسکونی موجود در روستاها تا کنون برای نزدیک به ۱۰۰هزار خانه سند صادر شده است اما ۱۲۸ هزار واحد مسکونی همچنان فاقد سند مالکیت است.
وی با اشاره به وضعیت این شاخص در روستاهای کشور بیان کرد: بیش از ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار واحدمسکونی روستایی در کشور وجود دارد که بالغ بر ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار خانه دارای سند مالکیت شدند و این شاخص در کشور نزدیک ۶۲ درصد است.
مهندس حسینی دلیل پایین بودن شاخص صدور سندمالکیت روستایی در استان را اینگونه توضیح داد که با توجه به مالکیت بنیادعلوی بر ۶۰۰ روستای استان تا سال گذشته امکان ورود برای صدور سند وجود نداشت اما پس از دستور مقام معظم رهبری مبنی بر واگذاری املاک بنیاد علوی به مردم و مساعدتهای رئیس بنیادمستضعفان، خوشبختانه جبهه جدید کاری در استان برای صدور سند مالکیت در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر گشوده شد.
وی گفت: در همین مدت کوتاهی که از ابتدای سال گذشته پیگیریها و اقدامات خوبی در خصوص نقشه برداری و تشکیل پرونده و معرفی به بنیاد علوی جهت واگذاری املاک انجام شده است. پس از واگذاری این املاک فعالیت مشترک بنیادمسکن و اداره کل ثبت اسناد و املاک آغاز میشود که ما در پی تسریع این فرآیندها هستیم.
مدیرکل بنیادمسکن گلستان با بیان صدور اسناد مالکیت از بسیاری مشکلات روستاییان گرهگشایی خواهد کرد، ادامه داد: در تشکیل پرونده و نقشه برداری باید به موضوع برون سپاری توجه کرد ضمن اینکه نباید از آثار تعامل نزدیک و سازنده با مجموعههایی نظیر ثبت و منابع طبیعی به نفع مردم غفلت کرد.
وی در ادامه به رفع تصرف اراضی تملک شده در بافت روستاها اشاره و تاکید کرد: حدود یکهزار و ۵۰۰ هکتار زمین در بافت روستا به بنیادمسکن واگذار شده اما هنوز مالکیت این اراضی تثبیت نشده و بخشی هم در تصرف دیگران است. این در حالی است که طبق برنامه ریزی انجام شده و دستور استاندار در جلسه قرارگاه مسکن استان، کاداستر این اراضی باید در مدت دو ماه انجام شود.
مهندس حسینی با بیان اینکه قیمت زمین در روستاهای استان گلستان در دو سه سال اخیر دستکم ۱۰ برابر افزایش پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: قیمت زمین در برخی روستاها حتی از تعدادی از شهرهای استان بیشتر شده است. در این شرایط باید برای تامین زمین و ساخت مسکن از مردم حمایت کنیم.
وی به طرح نهضت ملی مسکن نیز به عنوان یکی از مهمترین طرحهای دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: هدف دولت این است تا در ۴ سال همه افراد فاقد مسکن، صاحب خانه شوند. برای این کار نیاز به زمین داریم. به همین منظور شناسایی اراضی ملی در داخل و پیرامون بافت، شناسایی اراضی قابل خرید و شناسایی اراضی مازاد دستگاههای دولتی در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرکل بنیادمسکن گلستان افزود: در پی برگزاری جلسات و پیگیریهایی که انجام شد قرار شده اداره کل منابع طبیعی استان تا پایان خردادماه همه اراضی ملی داخل بافت و همچنین پیرامون بافت روستاها را تا شعاع ۲۰۰ متر بر روی نقشههای طرح هادی مشخص کند.
وی با بیان اینکه بخشی از اراضی ملی واگذار شده به بنیادمسکن در تصرف افراد حقیقی است، گفت: برای رفع تصرفات این اراضی، مصوبه شورای حفظ حقوق بیت المال استان را دریافت کردیم و دستگاه قضایی مهلت یکساله برای تعیین تکلیف این اراضی مشخص کرده که حدود ۳ ماه این مهلت زمانی گذشته است.
مهندس حسینی اضافه کرد: برای رفع تصرفات باید از ظرفیت شوراها و دهیاری روستاها هم استفاده شود. علاوه براین با فرمانداران و مسئولان شهرستانی مرتبط نیز نشستهایی برگزار شده که برای رفع این تصرفات، حتما استمرار خواهد داشت. ضمن اینکه مشوقهایی مانند ارائه تخفیفات در قیمت زمین، تقسیط قیمت اراضی و غیره نیز پیش بینی شده است.
© تمامی حقوق مادی و معنوی این پرتال متعلق به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان گلستان می باشد.